Tunturilla tuulee

Turkka Keskinen on UPM:n tietohallintojohtaja, joka on kiinnostunut siitä miten teknologia muuttaa maailmaa. Turkka uskoo, että on tärkeää valita polku, jota kulkea eikä olla pelkästään muutoksen lastu laineilla. Näistä poluista pääsee perille vaikka lukemalla Turkan blogeja tai kuuntelemalla esityksiä. Turkan löytää myös Twitteristä: https://twitter.com/TurkkaKeskinen.

Korvatunturilla ollaan kovien haasteiden edessä, sillä lasten toiveet pitäisi tuntea yhä paremmin. Toisaalta tuotannon pitää olla tehokasta ja tonttujen aina motivoituneita kausiluonteisuudesta huolimatta. Joulupukki onkin ryhtynyt sanoista tekoihin. Lahjojen valmistus on annettu Kiina-tontuille ja Korvatunturilla tontut keskittyvät lapsiin ja lahjatoiveisiin.

Joulupukki on todennut, että työ Korvatunturilla on itse asiassa tietotyötä. Joulupukki ei olisi Joulupukki, jollei asialle olisi jo tehty jotain.

Pukki ilmoitti äskettäin, että tietotyön tuottavuutta pitää parantaa ja näin kaikki tontut on pilveen pantava. Asia on niin tärkeä, että hän päätti itse olla asian omistaja, vaikka antoikin Tietotontulle vastuun asian operatiivisesta järjestämisestä. Pukki paalutti, että tietotyössä tonttujen pitää olla keskiössä ja kaikkien ratkaisujen helpottaa heidän elämäänsä.

Pian Tietotonttu totesi, että Jouluun on aikaa alle vuosi,  eikä ole aikaa viritellä olemassa olevaa Santa Erppiä. Hän päättikin ostaa tarvittavat sovellukset palveluna. Nyt Korvatunturilla elämä on helppoa ja tonttukeskeistä.

Santa Erppi pitää edelleen valmistus- ja logistiikkaprosessit tehokkaina, mutta tonttujen tuottavuus varmistetaan Santa Pilvilinnalla. Sen muodostaa kolme tärkeää pilvipalvelua.

Lasten tiedot ja toiveet ovat kaikkialla tonttujen saatavilla Santa Forcessa. Näin tonttujen tilannetiedot ovat aina ajan tasalla. Tonttujen välinen viestintä ja dokumentointi taasen toimii tehokkaasti Santa 365:ssä. Pukki on myös siirtynyt juuri Santa Dayhin. Sen avulla kaikki tontut pitävät itse yllä omat tietonsa ja pukki voi hyödyntää heidän osaamistaan parhaalla mahdollisella tavalla. Lisäksi tontut voivat tehdä työnsä missä ja milloin tarvitaan. Santa Dayn analytiikka paljastaa pukille jopa sen, jos joku tonttu on leipiintynyt tehtäviinsä ja tarvitsee uusia tuulia.

Kaikkia näitä Pukki voi käyttää joustavasti reen liikkuessa tai vaikka kotisohvalta. Pukki onkin varsinainen pilvilinnojen rakentaja ja pukille kelpaa vain paras. Pilven pitää olla yksi instanssi ja yksi versio. Pilven pitää toimia salamannopeasti suoraan muistissa. Lisäksi pukki edellyttää äärimmäistä helppokäyttöisyyttä ja valmiiksi rakennettua rekiteettiä. Tuo viimeinen on Pukin tapa sanoa mobiliteettia!

Pukkihan onkin planeetan mobiilein. Jouluaattona pukkia eivät sido edes Einsteinin yhtälöt. Silloin Pukki hyödyntää salaista Santa-Inflaatiomallia. Näin pukki voi jakaa lahjat valoa nopeammin. Mutta tätä ei saa kertoa fyysikoille. On salaisuuksia, joiden pitääkin pysyä salaisuutena. Pukki varmistaakin aina, että pilvi on turvallinen ja uskoo vain luotettaviin kumppaneihin.