Milloin olet viimeksi arvioinut pilvitietoturvasi tason? Parasta tietoturvaa vain pilvestä

Suurin osa suomalaisista organisaatioista on siirtynyt iloisesti pilvipalveluiden käyttäjäksi. Suomessa siirtymä pilveen tehtiin maailmanlaajuisesti katsoen eturintamassa. Moni organisaatio ehti esimerkiksi Office 365:n alkuaikoina siirtää palvelunsa tietoturvan näkökulmasta sellaisenaan pilveen, eikä ole sen jälkeen tehnyt kokonaisarviota sitä, kuinka palvelut pitäisi nykymaailmassa olla suojattu.

On myös organisaatioita, joissa vasta pohditaan pilvipalveluiden laajempaa hyödyntämistä. Silloin saatetaan edelleen ajatella, että oman palomuurin suojissa ollaan lähtökohtaisesti paremmassa suojassa kuin julkisessa Internetissä.

Pilvipalvelut ovat muuttaneet perusteellisesti organisaatioiden tietoturvauhkia ja varautumismahdollisuuksia, niin hyvässä kuin huonossa. Käyttäjien tunnukset ovat esimerkiksi jatkuvan tietojenkalastelun kohteena, sekä yritys- että kuluttajapalveluiden kautta. Huonosti päivitettyjen työasemaohjelmistojen rinnalle heikoimmaksi lenkiksi onkin noussut käyttäjien identiteetit.

Microsoft investoi tietoturvaan miljardin vuodessa, ja on tehnyt myös ahkerasti yritysostoja kattaakseen pilvessä koko kill chainin eli tietoturvahyökkäyksen eri vaiheiden tunnistamisen ja niiltä suojautumisen. Nämä uudet suojauspalvelut, joiden nimessä esiintyy usein Advanced Threat Protection eli ATP, sisältävät uniikkeja piirteitä. Ensinnäkin siksi, että Microsoft käsittelee päivässä miljardeja kirjautumisia sekä signaaleja eri suojauspalveluista.

Näin pieni suomalainen asiakas hyötyy koneälyn avulla tehdyistä reagoinneista lähes reaaliajassa. Toiseksi siksi, että ne ulottuvat pilvestä käsin suojaamaan myös organisaatiosi sisäistä IT-ympäristöä. Koska identiteetti on yhteinen pilven ja paikallisen ympäristön välissä, näin pilven viimeisin tuotekehitys ja koneäly suojaavat koko ympäristöä.

Office 365:n vaikutus organisaatioiden tuottavuuteen ja liikkuvaan tietotyöhön on ollut huima Teamsin kaltaisten palveluiden myötä. Microsoftin tietoturvainvestoinnit auttavat tekemään samanlaisen loikan myös organisaation tietoturvaan. Liikkeelle lähtemiseen löytyy valmis tiekartta. Milloin olet viimeksi arvioinut pilvitietoturvasi tason? Sen jälkeen mietitään yhdessä, miten kehittämisestä tehdään jatkuvaa.

Onko tietoturvaosaamisesi ajan tasalla? Tähtäätkö guruksi? Kursseistamme voit muodostaa kokonaisuuksia, jotka muokkaavat sinusta rautaisen ammattilaisen tai voit tarpeesi mukaan käydä yksittäisiä kursseja osaamistasi täydentämään. Metrokarttamme auttavat suunnistamaan oikeille asemille.

Katso kurssiaikataulut

Tähtäätkö guruksi?

Tietoturva Kurssipolut guruksi

Tai valitse yksittäisiä kursseja ja muodosta kokonaisuuksia:

Tietoturva Kurssipolut