Sulavan OmaKonsultti vauhdittaa Vehon pilvistrategiaa

” Vehon ja Sulavan välinen suhde on toiminut hyvin alusta saakka. Jos on ollut ongelmia, ne on aina ratkaistu nopeasti. Kypsän kumppanuussuhteen merkki on se, että asioita pystytään nostamaan pöydälle ilman kiihkoa. Voin hyvin suositella Sulavaa muillekin” – Hannu Harjula, tietoturvajohtaja, Veho

Veho siirtää liiketoimintaansa määrätietoisesti pilveen ja apuna muutoksessa on Sulavan OmaKonsultti-palvelu. ”Vehon ja Sulavan välinen suhde on toiminut hyvin alusta saakka. Kun tarvitsimme senioriosaajan, joka ei vähästä hätkähdä, ratkaisua ei tarvinnut kauaa miettiä”, sanoo Vehon tietoturvajohtaja Hannu Harjula.

Autoalan konserniyritys Vehossa pilvipalveluiden hyödyntäminen on nähty strategisesti tärkeänä ja välttämättömänä asiana. Veho on siirtänyt toimintaansa järjestelmällisesti ja vaiheittain pilveen ja Sulava on ollut yrityksen luottokumppani monessa vaiheessa.

Yhteistyö alkoi, kun yritys siirsi on-premises -ympäristössä toimineen intranetin SharePoint Onlineen. Veho järjesti kattavan tarjouskilpailun, jonka Sulava voitti, koska Veho näki Sulavan olevan O365-osaamisessa Suomen kärkitekijä. ”Intranet-hanke meni hyvin ja poiki sitten monenlaista jatkohanketta”, sanoo Harjula.

Yhden kriittisessä roolissa olevan Vehon oman asiantuntijan äitiysloman myötä jouduttiin miettimään uusia ratkaisuja. Muutoshankkeiden haluttiin jatkuvan keskeytyksettä.

”Meillä on isoja hankkeita meneillään ja tulossa, joten tarvitsimme senioriosaajan, joka ei vähästä hätkähdä. Mietimme vaihtoehtoja ja yhden Sulavan konsultin roolin laajentaminen ns. omakonsultiksi oli meille perfect match, sitä eri tarvinnut kauaa miettiä.”

Sulavan OmaKonsultti-palvelussa asiakas saa käyttöönsä senior-tason arkkitehdin, joka tuntee jo valmiiksi asiakkaan ympäristön hyvin. Yhdessä sovittujen tehtävien lisäksi OmaKonsultti mm. seuraa asiakkaan ympäristön kehitystä proaktiivisesti, tekee tiekarttoja ja muutossuosituksia, kokoonpano- ja määritysmuutoksia ja toimii sparriparina pilviympäristön kehittämisessä.

OmaKonsultin taustatukena toimii koko Sulavan asiantuntijakaarti, josta voidaan nostaa erityisosaajia töihin aina tarpeen vaatiessa. Ongelmien selvitys ja häiriötilanteiden hallinta hoituu Tier3-päivystyspalvelun kautta ja kimuranteissa tilanteissa asiakkaalla on mahdollisuus hyödyntää Sulavan Microsoft Premier –sopimusta ilman omaa sitoutumista omaan Premier-sopimukseen.

Sulavan OmaKonsultti on ehtinyt toimia Veholla jo monessa roolissa. Osaamista on hyödynnetty henkilöstöhallintopuolella, it-kehityshankkeissa ja loppukäyttäjätuessa.

”Aiemmista hankkeista olemme oppineet panostamaan viestintään. Nyt meillä on iso pilottiryhmä, joka viestii haasteista ja kysymyksistä Yammerissa. Viestejä tulee paljon ja Sulavan konsultti ratkoo ongelmia ja purkaa sumaa vauhdikkaasti.”

Vehon toimintamalliin on jo pitkään kuulunut osaamisen hankkiminen tarvittaessa myös oman talon ulkopuolelta: aivan kaikkea ei tehdä itse, vaan luotetaan hyvien kumppaneiden osaamiseen.

”Omakonsultin kautta Sulavalla on meille selkeät kasvot. Haluamme päästä toimittajiemme kanssa aitoon kumppanuuteen, silloin päästään win-win-tilanteeseen, jossa molemmat osapuolet kehittyvät ja oppivat toisiltaan.”

 

Veho

Veho-konserni on suomalainen autokaupan konserni, joka toimii myös Baltiassa ja Ruotsissa. Veho perustettiin 1939 Mercedes-Benzin maahantuojaksi Suomeen. Nykyään konsernilla on useita päämiehiä ja sen liiketoiminta koostuu sekä henkilöautojen että hyötyajoneuvojen maahantuonnista, vähittäismyynnistä ja huoltotoiminnasta niihin liittyvine palveluineen.

Veho-konserni on liikevaihdolla mitattuna suurimpia autoalan yrityksiä, joka Mercedeksen lisäksi toimii Smartin maahantuojana. Lisäksi Veholla on vahva asema autojen vähittäiskaupassa.

www.veho.fi 

Nopeat faktat

Nopeat faktat

  • Veho siirtää liiketoimintaansa  pilveen ja apuna muutoksessa on Sulavan OmaKonsultti-palvelu.
  • Sulavan OmaKonsultti-palvelussa asiakas saa käyttöönsä senior-tason arkkitehdin, joka tuntee jo valmiiksi asiakkaan ympäristön hyvin.
  • Kimuranteissa tilanteissa asiakkaalla on mahdollisuus hyödyntää Sulavan Microsoft Premier –sopimusta ilman omaa sitoutumista omaan Premier-sopimukseen.