Windows Autopilotilla työasemat käyttöön nopeammin, halvemmin, helpommin ja joustavammin – What’s the catch?

Nopea, halpa ja hyvä ovat perinteiset valinnat, joista vain kahden ajatellaan toteutuvan samaan aikaan. Windows Autopilotin kohdalla voin väittää, että kaikki kolme ovat mahdollisia. Otsikossa mainitsemani joustavuus on neljäs adjektiivi, joka kuvaa Autopilotia erittäin hyvin.

Autopilot tuo puhelinmaailmasta tutun nopean käyttöönoton työasemiin. Kuten puhelimissa, työasema voidaan antaa suoraan kaupasta käyttäjälle, sillä laite on suoraan paketista vedettynä automaattisen konfiguraation avulla käyttövalmis noin 30–60 minuutissa. Näin laitteen toimitus käyttäjille nopeutuu huomattavasti, säästäen aikaa ja rahaa.

Autopilot deploy

Rahan säästöstä puheen ollen, Autopilot tulee paljon halvemmaksi verrattuna traditionaalisen imagen eli levykuvan tekoon. Image kun joudutaan kustomoimaan jokaiselle laitteelle erikseen, mikä vie valtavasti aikaa niin konfiguroinnissa kuin testauksessa. Autopilotilla laitekohtaiselle konfiguroinnille ei ole tarvetta, sillä iso osa kaupasta ostettavista uusista Windows 10 -laitteista toimii Autopilotin kanssa. Normaalista ylläpidosta kuten ohjelmien jakelusta ja työasemien asetuksien muuttamisesta ei tietysti pääse eroon, eikä Autopilotilla tähän suuntaan ole tarkoitus mennäkään.

Nopeus ja konfiguroinnin vähentyminen helpottavat huomattavasti IT-väen työtä. Ylläpitäjänä voit keskittyä työasemien paimentamisen sijaan tuottavampiin tehtäviin, kuten infrastruktuurin kehittämiseen ja tietoturvan parantamiseen. Laitteiden pilvihallinta mahdollistaa raskaiden ylläpito- ja hallintajärjestelmien vähentämisen organisaatiossa, tuoden mahtavan kerrannaisvaikutuksen säästöihin ja helppouteen.

Nämä kaikki asiat saadaan tehtyä kaupan päälle hyvin joustavasti. Autopilot voidaan ottaa suoraan nykyisten järjestelmien rinnalle kokeilumielessä – nykyisiä paikallisia järjestelmiä häiritsemättä. Testikäyttöönotto onnistuu hyvin nopeasti, joten tämä kannattaa ehdottomasti ottaa kokeiluun. Lupaan, että yllätytte positiivisesti! Imagesta luopumalla IT pystyy tarjoamaan käyttäjille enemmän laitevaihtoehtoja nopeasti ja joustavasti liiketoiminnan tarpeiden muuttuessa. Uusien laitemallien käyttöönotto ja testaus tapahtuu päivissä, ei viikoissa.

No onko tässä jokin juju? Ei oikeastaan, sillä työasemien pilvihallittavuus kehittyy huimaa vauhtia. Viimeisen vuoden sisään on tullut mahtava määrä uusia ominaisuuksia laitteiden hallittavuuteen ja tahti vaan jatkuu. Isoja puutteita ei mielestäni ole. Pieniä voi toki tulla vastaan, mutta nopealla pilotoinnilla nekin saadaan selville.

Lähtölaukaisun ja vinkit Autopilotin käyttöönottoon saat katsomalla webinaaritallenteen. Käymme käytännön avulla läpi Autopilotin käyttöönoton ja konfiguroinnin, sekä kerromme sen uusista ominaisuuksista. Laitehallinnan tulevaisuus on täällä, nyt kannattaa liittyä mukaan!