Lupauksia uudelle vuodelle 2011

Moni on ihmetellyt viimeisen parin kuukauden aikana miksi Sulava on perustettu ja mitä me tarkalleen ottaen tulemme tekemään. Ensimmäiseen kysymykseen on helpompi vastata kuin jälkimmäiseen. Perustimme Sulavan yksinkertaisesti siksi, että mielestämme asioita voi tehdä nykyistä paremmalla tavalla. Uskomme siihen, että (kotimainen) IT-ala pystyy nykymainettaan parempiin suorituksiin. Uskomme myös siihen, että uudenlaisella lähestymistavalla tietotyöstä voidaan tehdä mielekästä, IT-projekteista voi tulla tuottavia sekä mitattavia investointeja ja tietojärjestelmiä pystyy ottamaan käyttöön päivissä/viikoissa kuukausien ja vuosien projektien sijaan.

Pilvipalveluiden tulemisen ja monen muun asian summana koko IT-ala on melkoisen murroksen edessä. Me olemme Sulavassa etukenossa ja eturintamassa viemässä uusia käytäntöjä asiakkaillemme. Palvelutarjoamamme osalta kehitystyö on jatkuvaa ja rehellisyyden nimissä emme itsekään vielä tiedä, mille kaikille alueille tulemme vuoden 2011 aikana panostamaan. Kerromme alkuvuodesta tarkemmin suunnitelmistamme ja luonnollisesti meillä on jo nyt konkreettisia projekteja käynnissä useiden merkittävien asiakkaiden kanssa.

Alla sekalaisessa järjestyksessä 11 lupaustani alkavalle vuodelle. Minut saa vaatia koska tahansa tilille jos uhkaamme luisua väärälle polulle jonkin lupauksen osalta.

Lupaus 1: Sulava on erittäin kannattava kasvuyritys. Tulemme vähintään tuplaamaan henkilömäärämme vuoden 2011 aikana. Vuosi 2011 tulee olemaan selkeästi voitollinen.

Lupaus 2: Panostamme henkilöstömme koulutukseen ja osaamisemme kehittämiseen todella voimakkaasti. Olemme varanneet työntekijöidemme työajasta noin 40% toimintamallien kehittämiseen, tuotteistukseen, tutkimukseen ja kirjoittamiseen. Yrityksen perustajat sijoittivat yritykseen alkupääomaksi lähes puoli miljoonaa euroa taataksemme yritykselle riittävän alkupääoman ja vapauden panostaa (tuote)kehitykseen alusta lähtien.

Lupaus 3: Panostamme kaikin tavoin henkilöstömme viihtyvyyteen ja tarjoamme ihmisille aivan uudenlaisia mahdollisuuksia ammattiosaamisensa kehittämiseen. Sulavan perustajista 75% on työskennellyt alalla yli 15 vuotta. Tulemme jatkossa palkkaamaan lisää alan kokeneimpia ammattilaisia, mutta joukkkoomme tulee myös liittymään innokkaita tulevaisuudenlupauksia. Pysymme nöyrinä ja tiedostamme, että meillä kaikilla on vielä erittäin paljon opittavaa. Emme kangistu menneisyyden toimintamalleihin, vaan opimme kokoajan nuoremmilta sekä vanhemmilta.

Lupaus 4: Tuomme asiakkaillemme uudenlaisen mallin IT-hankinnoille hyödyntäen pilvipalveluita, sosiaalista mediaa, nykyajan sovelluskehitysmenetelmiä sekä otamme jo hankitut ohjelmisto tehokäyttöön. Microsoft Office 365, Azure, CRM 2011 Online sekä tulevat Ax:n ja Navin online-versiot tulevat olemaan osaamisemme ydinalueella. On-premises-ratkaisuista erityisesti SharePoint 2010 on lähellä sydäntämme, mutta mielestämme SharePoint on täysin yksinäinen ilman parhaita kavereitaan (Office 2010, Active Directory, FAST, Infopath, PerformancePoint Services, Visio Services jne.). Emme kuitenkaan lähtökohtaisesti tuijota tuotteita, vaan luomme niiden avulla ja päälle uusia tapoja 2010-luvun tietotyöhön.

Lupaus 5: Vaikka olemme Microsoft-teknologioiden huippuosaajia, emme ole silti vain nörttejä.  Sosiaalinen media on meille yksi tärkemmistä välineistä, mutta ymmärrämme myös perinteisen viestinnän tärkeyden ja roolin. Tuemme avoimuutta ja pilvipalveluiden laajamittaista käyttöä, mutta tiedämme ja tiedostamme tietosuojan ja tietoturvan tärkeyden. Teknologia on meille tärkeää, mutta asiakkaamme haluavat innovaatioita, uudenlaisia palveluita sekä tehokkaat ja mielekkäät työvälineet erilaisiin käyttötarkoituksiinsa.  Kuuntelemme asiakkaitamme ja kysymme ne vaikeat kysymykset, jotka perinteiset toimittajat jättävät valitettavan usein kysymättä.

Lupaus 6: Käytämme uusia ajatus- ja toimintamalleja myös sisäisesti. Nykyaikana myös suutarin lapsella on oltava kengät. Sulava on alan halutuimpia työnantajia sekä profiloinut osaamiseltaan ja yrityskulttuuriltaan ainutlaatuiseksi ja uraauurtavaksi työpaikasti.

Lupaus 7: Meidän kansamme on hauska tehdä töitä. Teemme työtä tosissamme, mutta emme ole tosikkoja. Meidät saa aina tarvittaessa kiinni. Kommunikoimme erittäin sulavasti sähköisesti, mutta emme mene vaikeissa asioissa piiloon sähköisen viestinnän tai sopimusjuridiikan viidakkoihin. Asiakaspalvelumme on osaavaa ja ystävällistä ja asiakastyytyväisyydessä olemme Suomen parhaiden yritysten joukossa.

Lupaus 8: Teemme sen minkä lupaamme. Emme lupaa sellaista, mitä emme osaa tehdä. Jos teemme jotain aivan uutta, niin tiedostamme sekä jaamme riskit yhdessä eri sidosryhmien kanssa. Emme puhu haasteista silloin kun kyse on todellisista ongelmista. Emme viivyttele ongelmien esilletuomisessa ja kannamme oman vastuumme.

Lupaus 9: Kerromme tekemisistämme avoimesti verkossa ja jaamme osaamistamme muiden käyttöön. Uskallamme nauttia onnistumisistamme ja puhua avoimesti epäonnistumisista.

Lupaus 10: Kannamme yhteiskuntavastuumme ja toimimme esimerkkinä nykyajan yrityskansalaisuudesta. Tulemme mm. tekemään muutaman hyväntekeväisyysprojektin vuoden 2011, sopivia kohteita saa ehdottaa vaikka heti.

Lupaus 11: Lupaamme tehdä virheitä sekä kokeilla mahdottomilta kuulostavia asioita.