Microsoft Copilot tulee kaikkien saataville – vihdoin! 

Microsoft julkisti tiistaina 16. tammikuuta, että Copilot for Microsoft 365 tulee kaikkien organisaatioiden saataville ilman aiempaa 300:n lisenssin vaatimusta. Lisäksi Copilot for Microsoft 365:n suomen kielen tuki on saapumassa alkuvuodesta 2024. Näitä uutisia olemme odottaneet, jotta Copilot saadaan käyttöön myös pienemmissä organisaatioissa.

Tekoälyn tukeman innovaation ja sen tuoman tuottavuusloikan hyödyntäminen kaikille työntekijöille on välttämätöntä ja vihdoin Copilot for Microsoft 365 mahdollistaa sen kaikille organisaatioille.  

Pelkällä Copilotin käyttöönotolla ei enää saavuteta kilpailuetua, sillä valtaosa kilpailijoistasi on jo aloittanut tai aloittamassa Copilotin käytön. Kilpailuetu syntyy siitä, miten tehokkaasti ja nopeasti organisaatiosi omaksuu sen käytön ja alkaa siirtämään yrityskulttuuriaan ja toimintatapojaan tekoälyn aikakaudelle.  

Mitä tämä tarkoittaa ja mistä kannattaa lähteä liikkeelle?  

Paras ja asiakkaidemme keskuudessa suostuin tapa lähteä liikkeelle Copilotin kanssa on meidän kuukausimaksuun perustuvan Copilot Modern Work as a Service (CMWaaS) -palvelun avulla. CMWaaS-palvelu on tarkoitettu suuremmille organisaatioille, mutta pienemmille (noin 30–300:n hengen) organisaatioille meillä on Copilot for Microsoft 365 Essentials-palvelu.

Olemme kehittäneet palvelujamme ja osaamistamme Copilotin ympärillä jo alkuvuodesta 2023 ja olemme auttaneet jo noin 100 organisaatiota useilta eri aloilta parantamaan tuottavuuttaan, tehokkuuttaan ja innovaatioitaan Copilot-ratkaisuilla. Copilotin käyttöönotto ja sen myötä työtapojen muutos tuo uskomattoman tuoton sijoitukselle, kun asiat tehdään oikein. Sen vuoksi onkin tärkeää kouluttaa työntekijät Copilotin käyttöön, lisätä tietoisuutta ja rakentaa selkeät suunnitelmat ja tiekartat etenemisestä.  

Tärkeintä alussa on varmistaa, että organisaatiosi eri yksiköt ymmärtävät kuinka Copilot toimii ja mitkä organisaation edellytykset ovat sen käyttöönotolle. Tätä tukemassa ovat alkuvaiheen koulutukset, joita me Sulavalla olemme järjestäneet jo lukuisia – luonnollisesti aloitimme viime vuonna julkiset Copilot-koulutukset ensimmäisenä kumppanina maailmassa. Erityisen suosittuja koulutuksia ovat olleet Miska Kytön vetämä Microsoft 365 Copilot päivässä tutuksi -koulutus, sekä Heli Kumpulaisen ja Tatu Seppälän Tiedon suojaus ja Microsoft 365 Copilot -koulutus. Julkaisimme myös juuri uusimman Copilot Studio -perusteet -koulutuksemme, jossa opit rakentamaan oman chattibotin kouluttajamme Mikko Bergin opastuksella.

Suosittelemme, että Copilot tulee käyttöön jo heti alussa mahdollisimman laajasti organisaation eri yksiköille, jotta hahmotatte kuinka se toimii juuri teidän organisaatiossanne, teidän olemassa olevien tietojenne ja prosessienne kanssa. Lisenssit kannattaa heti alkuun hankkia ainakin IT-asiantuntijoille, tietoturva- ja riskienhallintatiimille, henkilöstönhallintaan, talouteen ja lakihenkilöille. 

Aloita Copilot-käyttötapausten rakentaminen jo tänään 

Jotta tiedätte mihin ja miten tulette Copilotia käyttämään, kannattaa käyttötapausten miettiminen aloittaa jo tänään eri työroolien mukaisesti. Aloita datan läpikäyminen ja laadi suunnitelma tietojen laadun parantamiseksi. Lue asiantuntijamme Tatu Seppälän artikkeli blogistamme, jossa on listattu kuusi vinkkiä kuinka organisaation tietomassa valmistellaan Microsoft Copilot 365:ttä varten. 

Kannattaa rohkeasti kokeilla erilaisia Copilot-laajennuksia mahdollisimman pian. Esimerkiksi Copilot Studio sisältyy Copilot-lisenssiin ja sen avulla voit luoda omia laajennuksia (plugins) Copilottiin low code-no code -hengessä. Lisäksi voit tuoda ulkopuolista dataa Copilotin tietoisuuteen Microsoft Graphin kautta. Luonnollisesti laajennuksia voidaan tehdä myös muilla tavoilla, mutta näillä ja kolmansien osapuolien valmiilla laajennuksilla pääsee hyvin alkuun. 

Lue lisää blogistamme Power Virtual Agents and Microsoft Copilot Studio: A Match Made in AI Heaven

Hyppää kokeneen Copilot-kumppanin matkaan 

Alkuun pääseminen on aina haastavaa ja sen vuoksi me Sulavalla haluamme olla apunasi Copilotin käyttöönotossa ja sen tuomassa muutosmatkassa. Sekä Copilot Modern Work as a Service (CMWaaS) -palvelussamme että Copilot for Microsoft 365 Essentials-palvelussamme on mietitty kokonaisuudet kuntoon ja pääsette palveluiden avulla helposti liikkeelle Copilotin käyttöönotossa. Kiinteällä kuukausimaksulla olevat palvelumme takaavat sen, että teette kaiken oikein Copilotin käyttöönotossa ja huomioitte pienimmätkin yksityiskohdat.  

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä, niin otetaan yhdessä Copilotin tuoma tuottavuusloikka vastaan. Takaamme, että tulet nauttimaan tästä matkasta.  

Lue lisää:

Microsoftin tiedote: Copilot tulee kaikkien Microsoft 365 -käyttäjien saataville 
Microsoft 365 Copilot tulee ja mullistaa tietotyön – mutta viekö se työpaikkani? 
Copilot tuo tuottavuusloikan, mutta vaatii rinnalleen jämäkkää muutosjohtamista