Sydämeltään Sulava – Dmitri Lajdinen

22.02.2019

Dmitri Lajdinen on tullut konsultiksi Sulavalle alkuvuodesta 2016. Työ pyörii nykyisin Azuren ympärillä, viime kuukaudet ovat kuluneet täysin asiakkailla isoissa projekteissa. Hän kertoo arvostavansa erityisesti sitä, että saa töissään hyvin vapaat kädet. Jos Microsoftin pilvipalveluiden laajasta kirjosta löytää itseään kiinnostavia asioita, niihin pääsee tutustumaan ja jos asia kiinnostaa laajemmin, saa kehittyä ja kehittää asiaa eteenpäin Sulavalla.

– Jos olet kiinnostunut jostain, pääset tekemään sitä. Latu on hyvin pitkälti auki. Jos huomaat, ettei ollutkaan sun juttu, niin aihetta voi vaihtaa. Se on cool.

Sulavalla ollaan ajan hermolla. Kun uusia pilvipalveluita omaksutaan ja otetaan käyttöön asiakkaille, pääsee usein mielenkiintoisiin paikkoihin, mielenkiintoisille asiakkaille tekemään hommia. Tehdään aina vähintään nykyhetken teknologiaa ja tulevaisuuttakin, voit tuoda ratkaisuja asiakkaalle projektin ulkopuolelta kun tilanne vaatii. Ei tarvitse olla vanhentuneiden työkalujen orja, vaan pääse tekemään uusinta juttua.

Dmitrin työn paikka ja aika vaihtelee hyvin paljon asiakkaasta riippuen, joitakin työstetään enemmän toimistossa ja joitakin asiakkaan tiloissa. Osan ajasta tietää pidemmälle ajalle eteenpäin, minkä parissa työpäivät tulevat kulumaan, toisinaan seuraava päivä on yllätys.

– Olemme koko ajan synkassa esimerkiksi Sulavan myyjien kanssa, jolloin voimme vaikuttaa paljon muun muassa siihen, millaisiin projekteihin menemme yrityksenä mukaan.

Miten kuvailisit henkeä työyhteisössämme?

– Vaikka en olisi toimistolla paikalla, olen koko ajan yhteyksissä ihmisiin. Henki on hyvä. Esimerkiksi tuotealueiden ympärille muodostuu porukoita, joissa ollaan todella tiiviisti yhdessä. Tykkään siitä, että aina voi soittaa ja kysyä neuvoa, eikä tarvitse etukäteen sopia niin paljon. Kaikkia kiinnostaa aihe ja sen kehittäminen yhtä paljon.

Miksi olet töissä Sulavalla?

Koska voin tehdä mitä haluan ja se vieläpä sopii Sulavan tavoitteisiin. Pystyt ottaman sinua kiinnostavan asian ja kasvattamaan sitä isommaksi. Kun vietät paljon ajastasi jossain, siellä täytyy viihtyä. Oman motivaation löytäminen ja haasteiden yli pääseminen on minulle tärkeää ja Sulavalla pääsee toteuttamaan niitä. Minua ärsyttäisi, jos kyllästyisin tai asioita byrokratisoitaisiin liikaa.

Kuinka toivottaisit uuden työntekijän tervetulleeksi?

– Menestyvimmät yritykset alkaa nykyisin olla start-upeja. Sulava on koollisesti ja iällisesti mennyt virallisen start-upin määritelmän ulkopuolelle jo ajat sitten, mutta vastaava henki on täällä vahva. Porukan pystyy ottamaan nopeasti kokoon ja kokeilemaan asioita ja jos sillä tulee tulos, jatkamaan sitä. Pidetään start-up -hengestä kiinni! Tuo rohkeasti omat ajatuksesi esiin, koska ne vaikuttavat täällä siihen, kuinka asiat etenee. Ja se on siistiä.

Olisitko Sydämeltäsi Sulava?

Katso avoimet työpaikat

Katso lisää Sydämeltään Sulavia tarinoita!