Sulava Akatemia

Sulava Akatemia starttaa jälleen maaliskuussa 2022. Hae mukaan!

Sulava auttaa nuoria osaajia räjähdysmäiseen starttiin työelämässään ja sen vuoksi järjestämme jälleen Sulava Akatemian! Haemme nyt useita uusia työntekijöitä aloittamaan Sulava Akatemiassa maaliskuussa 2022.

Oletko työelämän kynnyksellä oleva tulevaisuuden superosaaja? Sulava Akatemia on Sulavan oma koulutusohjelma, joka toteuteaan töiden ohessa mestari-kisälli-hengessä kokeneiden asiantuntijoiden johdolla. Koulutus sparraa tulevaisuuden tähdistä ammattilaisia. Sulava Akatemia järjestetään nyt kolmatta kertaa ja nyt on sinun mahdollisuutesi hypätä mukaan tähän!

Psst. Osallistu Sulavan virtuaaliseen Kummipäivään 15.2.2022 klo 12–14, niin pääset kuulemaan tarkemmin Sulavan asiantuntijoilta minkälainen työpaikka Sulava on. Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan tästä!

Akatemialaiset

Mikä on Sulava Akatemia?

Sulava Akatemia on kuuden kuukauden mittainen palkallinen koulutusohjelma, jossa yhdistyy opiskelu, työ, Microsoft-sertifiointien suorittaminen, asiantuntijaidentiteetin rakentaminen sekä ongelmanratkaisu yhdessä vanhempien asiantuntijoiden johdolla. Sulava Akatemia on tarkoitettu henkilöille, joilla ei välttämättä ole aiempaa työkokemusta alalta, mutta aito kiinnostus ja sopiva koulutus alalle löytyy. Me emme etsi valmiita Microsoft-konsultteja, vaan henkilöitä, joilla on valmiudet kehittyä sellaisiksi! Akatemian jälkeen sinulla on mahdollisuus työllistyä Sulavalle vakituiseen työpaikkaan. Sulava Akatemia järjestetään Helsingissä Sulavan toimistolla ja vaatii läsnäoloa paikan päällä, mutta valmistumisen jälkeen voit työskennellä siellä missä itse parhaaksi koet.

Akatemia koostuu kolmesta erilaisesta jaksosta:

  • Ensimmäinen kuukausi on orientaatiojakso, jolloin tutustutaan konsultin töihin ja aloitetaan perehtyminen Microsoft-teknologioihin.
  • Seuraavat kolme kuukautta ovat perusoppimisjaksoa. Silloin paneudutaan Microsoft Fundamentals -sertifikaattien suorittamiseen ja perehdytään syvällisemmin Microsoftin pilviteknologioihin, kuten Azureen, Microsoft 365 -palveluihin ja Power Platformiin. Perehtymisen aikana siirrytään myös asiakastöihin Microsoft 365:n ja Azuren pariin.
  • Viimeiset kaksi kuukautta ovat erikoistumisjaksoa. Silloin painopisteenä on oma erikoistumisalue, joka on selvinnyt omien kiinnostuksen kohteiden perusteella Akatemian alkuvaiheiden aikana. Akatemialaisista muodostuu eri osa-alueiden ammattilaisia Akatemian aikana ja he valmistuvat junior-konsultin rooliin Sulavalle. Osa voi toimia myös kouluttajana tai päivystäjänä perinteisen konsultin roolin lisäksi.

Millaista konsultointityötä haluaisit tehdä?

Tällä kertaa etsimme teknisiä Azure- ja Microsoft 365 -konsultteja. Jos ymmärrät konesalien, virtuaalikoneiden ja -verkkojen päälle, lue tarkemmin Azure Infra -konsultin kuvaus alta. Jos taas sinua kiinnostaa Microsoft Teams, Exchange, SharePoint tai vaikkapa tiedon suojaus ja luokittelu, tutustu Microsoft 365 -konsultin kuvaukseen.

Azure Infra -konsultti keskittyy Azure IaaS (Infrastructure As a Service) -palveluihin. Näitä palveluja käytettäessä asiakkaat vievät IT-palvelujaan pilveen hyödyntäen tietoturvallisia, skaalautuvia ja korkean saatavuuden pilvipalveluja. Azure Infra -konsultit ymmärtävät virtuaalikoneiden, pilveen ulotettujen verkkojen sekä laskenta- ja tallennuspalvelujen toimintaperiaatteet. He rakentavat korkean tason tietoturvan Azuren palomuuri- ja pääsynhallintapalvelujen avulla. Juniori-konsultit oppivat pilvipalveluiden hallinnan merkityksen seniori-konsulteilta ja arkkitehdeilta hallintamallien hyödyntämisen kautta ja DevOps-käytäntöjen merkityksen Sulavan sovelluskehittäjiltä.

Microsoft 365 -konsultti keskittyy Microsoft 365 SaaS (Software As a Service) -palveluihin. Microsoft Teamsin hallinta ja konfigurointi, Exchange-sähköposti ja tietoturva, SharePoint Online sisällönhallinta ja sen konfigurointi ovat Microsoft 365 -konsultin arkipäivää. Tyypillisesti junior-konsultit aloittavat toteuttamalla senior-konsulttien kanssa migraatioita sähköpostin ja SharePointin sivustojen ja tiedostokirjastojen osalta. Osa konsulteista keskittyy tietoturvaan ja tiedon luokitteluun. Microsoft 365 on hyvin laaja kokonaisuus, jonka haltuunotto on vuosien matka – eikä vähiten sen takia, että alusta kehittyy koko ajan ja uusien ominaisuuksien haltuunotto pitää huolta siitä, ettei oppiminen milloinkaan pääty!

Hae mukaan Sulava Akatemiaan viimeistään 20.2.2022 mennessä!


Lauri kasvoi opiskelijasta IT-konsultiksi Sulava Akatemiassa: “Opin mentorin tuella, millaista konsultointi on käytännössä”

Ensimmäiseen Sulava Akatemiaan vuonna 2019 osallistunut Lauri Jokioja pääsi heti sukeltamaan oikeisiin asiakasprojekteihin ja käytäntöön askel askeleelta mentorinsa Petterin mukana.

”Tykkäsin todella paljon siitä, että pääsi näkemään heti, millaista tämä konsultin homma oikeasti on, ja olisiko se oma juttu. Mentorointimalli olikin yksi syy, miksi tämä paikka houkutti. Meillä on tosi hienot koulutustilat, joissa on saanut kouluttautua ja suorittaa esimerkiksi Microsoft-sertifiointitestejä. Lisäksi akatemiaan kuului erilaisia tehtäviä, joiden avulla pääsi syvemmälle konsultointiin.”, Lauri kertoo.

Katso Laurin video!

Nähdäksesi videon, sinun tulee hyväksyä markkinointievästeet.

Tule tapaamaan meitä Contact Forumiin

Tule tutustumaan Sulavaan Contact Forum -rekrytapahtumaan Messukeskukseen viikolla 9! Löydät meidät osastolta C3. Mukana tapahtumassa meidän asiantuntijoita, joilta voit kuulla minkälaista työskentely Sulavalla on ja tutustua mahdollisiin uusiin kollegoihin.

Lue lisää Contact Forumista