Mika Sarhimaa aloittaa Sulavan toimitusjohtajana Aki Antmanin keskittyessä tekoälyyn – The Digital Neighborhood kiihdyttää AI-johtajuutta strategisilla nimityksillä

The Digital Neighborhood, johtavien itsenäisten teknologiayritysten kasvava yhteisö, joka on erikoistunut Microsoftin tekoälyyn ja pilvipalveluihin, etenee nopeasti Copilotin ja tekoälyn rintamalla ja vahvistaa johtoasemaansa Pohjois- ja Länsi-Euroopassa.

Marraskuussa 2023 tiedotimme The Digital Neighborhoodin strategisen AI Arm -yksikön perustamisesta Sulavan perustajan Aki Antmanin johdolla. Nyt meillä on ilo ilmoittaa, että Aki keskittyy tästedes yksinomaan tekoäly-yksikön johtamiseen. Tämä siirto seuraa Copilotin ja tekoälyn kehityksen vauhtia, jota yritysyhteisömme parhaillaan todistaa, ja korostaa The Digital Neighborhoodin sitoutumista liiketoimintastrategioiden ja toimintojen muuttamiseen tekoälyintegraation avulla.

Akin nimityksen myötä Sulavan operatiivisena johtajana joulukuusta 2023 alkaen toiminut Mika Sarhimaa siirtyy toimitusjohtajaksi. Samassa yhteydessä Sulavalla pitkään työskennellyt HR-johtaja Juha Heikkonen aloitti Sulavan hallituksessa.

Mika on tehnyt pitkän uran IT-alalla, hän on toiminut ennen Sulavaa muun muassa Microsoftilla Enterprice Commercial Lead -roolissa sekä Hewlett-Packardilla. Sulavalla hän on kunnostautunut liiketoiminnan eteenpäin viemisessä Suomessa ja sen ulkopuolella. Hänen johtajuutensa ja laaja kokemuksensa Microsoft-teknologioista ovat olleet avainasemassa Sulavan jatkuvassa innovoinnissa ja asiakkaiden sitouttamisessa. Mikan nimitys toimitusjohtajaksi varmistaa, että Sulava menestyy jatkossakin vahvan johdon tuella.

Sulavan perusajatus on, että kootaan vahva joukko osaajia, jotka seuraavat aikaansa, ovat edelläkävijöitä, ja kehittävät osaamistaan aktiivisesti. Asiantuntijamme ovat syvällä Microsoft-teknologiassa ja sitä kautta tarjoamme asiakkaillemme harkittuja neuvoja siihen, mihin suuntaan heidän kannattaa omaa ympäristöään viedä. Näin teknologiavalinnat tukevat liiketoimintaa ja asiakkaan henkilöstöä parhaiten.

Mika kommentoi, ja jatkaa:

”Jatkossakin toimintatapamme ytimessä tulevat olemaan ne asiat, jotka tukevat tätä perusajatusta. Haluamme jatkossakin olla äärimmäisen asiakaslähtöisiä ja ratkaisukeskeisiä. Olemme panostaneet runsaasti tuotteistukseen, jolloin palvelut ovat asiakkaalle helposti ostettavissa. Uskon, että painopiste tulee teknologian hyödyntämisessä kasvamaan muutoksen johtamisessa ja koulutuksessa, kun teknologiset ratkaisut ovat yhä enemmän suoraan liiketoiminnalle ja koko henkilöstölle suunnattuja. Sulavalla on erinomaiset edellytykset toimia tässä muuttuvassa maailmassa niin Suomessa kuin ulkomailla.”

Yhtenä Microsoftin johtavista Copilot-kumppaneista maailmanlaajuisesti The Digital Neighborhood vahvistaa asiakkaitaan innovaatioiden, kasvun nopeuttamisen ja työntekijöiden voimaannuttamisen avulla. Tämä saavutetaan tuottamalla ennennäkemättömiä tuottavuus- ja tehokkuusloikkia sekä kustannussäästöjä integroimalla tekoäly ja Copilotit perinteisiin palveluihin sekä uraauurtavilla uusilla tekoälypohjaisilla ratkaisuilla.

”Olemme sitoutuneet tukemaan asiakkaitamme Copilot- ja muiden tekoälyteknologioiden käyttöönotossa, ja siksi olemme iloisia siitä, että Microsoft-teknologioiden ajatusjohtaja Aki Antman johtaa nyt Copilot & AI -yksikköämme Pohjois- ja Länsi-Euroopassa kokopäiväisesti. Ja olemme yhtä iloisia siitä, että Mika Sarhimaa johtaa nyt Sulavaa sen uutena toimitusjohtajana. Haluan toivottaa molemmille menestystä uusissa tehtävissään”, kommentoi Jean-Yves Charlier, The Digital Neighborhoodin toimitusjohtaja.

Lisätietoja:

Rozzyn Boy, Chief Communications and Brand Officer; rozzyn.boy@thedigitalneighborhood.com

Mika Sarhimaa; mika.sarhimaa@sulava.com

Aki Antman; aki.antman@sulava.com